Ar fi mult de povestit … cum, de ce, unde, in ce scop. Voi intra direct in „măruntaiele” produsului, pentru că eu cred cu tărie că dincolo de promovare, ambalaj, marketing și altele asemenea, produsul vinde.

     Sunt producător de dulceață de ardei iuți si sosuri BBQ. Am început acum 8 ani, am citit mult, am încercat mult, de la soiuri de ardei iuți până la modalități de creștere , îngrijire și recoltare. În prezent am rămas la 3 soiuri de ardei iuti, pe scara Scoville de la mediu până la locul 2 in lume. Cultiv Cayenne Tick Long Red și Cayenne Orange, Habanero Red și Habanero Maya Red precum și „extra expresul” Trinidad Moruga Scorpion.

     Din 3 soiuri de ardei iuți, împreună cu ardei kapia ureche de elefant ( ce le dau dulceață și îmblânzesc capsicina ), ghimbir, oțet din mere, zahar, miere de albine, mere golden sau piersici, vanilie, am reușit să fac o dulceață zic eu perfecta.

Ardeiul Trinidad Moruga Scorpion, masurat ca cel de-al doilea ardei ca iutime din lume, are un gust mai aromat, fructele sunt ceva mai mici dar mai carnoase, fiind produse din abundenta pe plante foarte riguroase. Odata ce iutimea dispare, veti simti o combinatie de arome de fructe si flori.

Ardeiul Cayenne Tick Red, este un ardei utilizat indeosebi pentru sosuri avand un grad de iuteala mare, atingand 50 000 unitati Scoville. De asemenea este ardeiul cu cea mai larga utilizare in industria farmaceutica pentru diverse produse benefice organismului uman.

Habanero Red, un ardei din categoria ardeilor foarte iuti ce ajung la 500 000 unitati Scoville aduce aroma si iutimea mexicana in preparate.

Dulce, cremoasa, iute, cu aciditate stabila, o idee acrișoară ( asta doar pentru cei cu papile adevărate ) , toate gusturile FARA să facă melanj, simtindu-se toate deodată ! Rețeta nu conține nici un fel de conservanți, dulceața fiind lăsată sa se odihnească ambalata in borcane ce sunt fierte in prealabil timp de 24 de ore, învelite în pătură cu capacul in jos. După 24 h sunt sterilizate suplimentar prin metoda baimare.

O rețetă unica in care pun înainte de ingrediente – pasiune.

Aaaa…și încă ceva: ardeii iuți, în afara de „zeama bordeleza” , macerat de ardei iute ( cum altfel ) si solutie pe baza de alge marine bio nu vad substanțe chimice. Apa extrasa de la 7m adancime, fara suplimente adaugate și îngrijire mecanica…Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. Insa daca nu mănânci iute, după ce vei gusta aceasta dulceață , vei incepe!!!

Beneficii medicale? Fooooarte multe. Citeste mai mult beneficii medicale ardei iute sau doar încearcă părerea unui medic!

Altceva? Spor in toate!

banner sosuri barbeque iuti

Despre noi in poze !

VREI SA IEI LEGATURA CU NOI ? TRIMITE-NE UN MESAJ!

    0740 12 67 83

    camp@ardeiuliute.ro

    0740 12 67 83

    0740 12 67 83