Se sotează la foc mic, într-o tigaie mare, ceapa tocată, timp de 5 minute. Adaugă orezul, amestecă și lasă să se mai facă 4 minute la foc mediu.
Adaugă șofranul si fulgii de ardei iute Cayenne peste supa de pui fierbinte. (neaparat fierbinte !)
Adaugă vinul în tigaie,se amestecă si se lasa la foc 5 minute sa se evapore alcoolul. Asezonează cu sare și piper, amestecă din când în când, până când orezul absoarbe vinul.
Toarnă și supa de pui cu șofran si ardei iute peste (nu toată, doar cât să acopere stratul de orez), amestecând din când în când până când orezul o absoarbe și pe ea. Repetă procesul cu supa, până când o pui pe toată.
Când guști din orez și simți că s-a fiert bine, dă de pe foc tigaia. Adaugă untul și parmezanul. Amestecă bine.
Pieptul de rata se aseaza intr-o tigaie pe foc, cu foarte putin unt si un strop de ulei. Se intoarce pe fiecare parte pana cand capata crusta consistenta. Se stropeste cu sucul celor 2 portocale .
Dupa prajire pieptul de rata se baga la cuptor pentru o ora si jumatate la foc mediu . Se condimenteaza cu sare si fulgi de ardei Cayenne.
Farfuria se monteaza cu rissotto fierbinte, piept de rata taiat felii, totul stropit cu sosul ramas in tigaie de la prajirea pieptului de rata .
Pofta buna !